#Cybercrime challenge @ Tweakers HQ

Door XzeroD op maandag 20 april 2015 14:05 - Reacties (9)
Categorie: #Cybercrime challenge, Views: 2.429

In mijn vorige post kon je lezen over de #Cybercrime challenge en dat ik was uitgenodigd bij de preview.

De dag was aangebroken en helaas ging de wekker voor mij om 5:50, ik had rekening gehouden veel files en met ongeveer 2 uur rijden en dan zou ik nog steeds 30 minuten te vroeg zijn. Op naar A'dam, de heenreis verliep iets voorspoediger dan verwacht a.k.a. geen files wat resulteerde dat ik er 7:20 was i.p.v. 8:00. Ik was dus veel te vroeg aanwezig, zo vroeg dat ze nog aan het schoonmaken waren in de lobby :P

Gelukkig was het mooi weer en had ik dit als uitzicht, je hoort mij verder niet klagen :*)
Uitzicht.

Rond 8:15 werden we opgehaald uit de lobby en kregen we allemaal een naamkaartje met je echte naam + je TW nickname erop. Eenmaal boven werden we opgevangen met lekkere broodjes, drinken, en natuurlijk plek om je laptop neer te zetten. En zoals echte Tweakers, eerst de laptop opstarten en aansluiten en dan pas eten :P

Iets voor 9e begonnen 2 teamleiders van de Recherche met het welkomswoord, 1 vanuit Den Haag en de andere vanuit divisie Amsterdam. Kort daarna konden wij beginnen met de challenge.

Ik denk halverwege / 3 kwart van de challenge dat ik vastgelopen ben, vanavond ga ik mezelf er nog eens op los laten om te kijken of ik er wel uit ga komen.

Rond 12 uur moesten we stoppen omdat de winnaar bekend gemaakt zou worden van de ochtend, de winnaar had alle vragen behalve de laatste vraag opgelost. Een hele prestatie vooral binnen de korte duur die we hadden.

Ik ga hier geen hints en/of antwoorden geven, dat zal haalt het leerproces en de fun eruit. Over een week zal ik wel een uitwerking geven met de uitleg waar ik op vast liep (uiteraard als ik er zelf al voorbij ben komen :P)

Volgende: #Cybercrime challenge 04-'15 #Cybercrime challenge

Reacties


Door Tweakers user Iooryz, maandag 20 april 2015 14:42

"de winnaar had alle vragen behalve de laatste vraag nog niet opgelost"

Daar moet je misschien "nog niet" even uithalen. Anders is er niet veel progressie geboekt vanmorgen.

Door Tweakers user PurpleMadness, maandag 20 april 2015 14:43

Hee buurman :) was zeker leuk!

Door Tweakers user XzeroD, maandag 20 april 2015 15:05

Dat was het zeker, ga je het nog wel verder proberen vanavond als runner-up ?

Door Tweakers user XzeroD, maandag 20 april 2015 15:05

Iooryz schreef op maandag 20 april 2015 @ 14:42:
"de winnaar had alle vragen behalve de laatste vraag nog niet opgelost"

Daar moet je misschien "nog niet" even uithalen. Anders is er niet veel progressie geboekt vanmorgen.
Aaah ja, bedankt! Aangepast :)

Door Tweakers user dôh, maandag 20 april 2015 16:37

Leuke uitdaging! Al eens nagedacht om een carričre als penetratie tester te overwegen? :)

Door Tweakers user XzeroD, maandag 20 april 2015 17:18

dôh schreef op maandag 20 april 2015 @ 16:37:
Leuke uitdaging! Al eens nagedacht om een carričre als penetratie tester te overwegen? :)
Overwogen ja, nadeel is dat ik mijn hele sociale leven in het Oosten van het land heb. De meeste pentest jobs zitten over het algemeen toch in de Randstad, en om nou elke dag steeds die trip te moeten maken zie ik niet zitten.

Door Tweakers user Biersteker, maandag 20 april 2015 22:42

He overbuurmannen!

Door Tweakers user johnkeates, dinsdag 21 april 2015 00:14

Hee links-, rechts-, over- en achter-buurmannen! (ik was de stiekemerd die nog 1 vraag moest.. :p )

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 april 2015 00:15]


Door Tweakers user XzeroD, dinsdag 21 april 2015 08:36

johnkeates schreef op dinsdag 21 april 2015 @ 00:14:
Hee links-, rechts-, over- en achter-buurmannen! (ik was de stiekemerd die nog 1 vraag moest.. :p )
Achter jou stond de recherche toch :P ?

Reageren is niet meer mogelijk